zaterdag 16 november 2013

Tipties!


"Tiptie, tiptie!" Kleine man staat in de tuin en met zijn hoge 
(zó schattige :D) stemmetje laat hij me horen dat hij wel iets heel bijzonders ziet.
Voor degene die het 'vertalen van vreemde woorden van kleine man' boek niet hebben: tiptie is een beestje. Vliegend, kruipend, lopend, springend, zoemend, fladderend en tsjilpend, alles valt bij hem onder de noemer tiptie.

Natuurlijk was ik (veel) te laat om te zien welke variant hij dit keer had gevonden, maar toen ik die paar verdwaalde zonnestraaltjes op mijn gezicht voelde branden besloot ik dat het een mooi moment was om de tuin uit zijn zomerstand te halen.

Kleine man is altijd erg behulpzaam als ik in de tuin bezig ben. 
Saampjes trekken we het onkruid eruit, en soms natuurlijk een bloempje
(ach.. enthousiasme) die dan vrolijk in mijn haar belandt (en daar vaak blijft zitten tot hij 's avonds ineens weer verschrompelt in de douche tevoorschijn komt).

Wanneer de grote klimplanten aan de beurt zijn lichten zijn oogjes op. Jaa! Dit is zijn favoriete  deel. De bezem heeft een enorme aantrekkingskracht, de grote stapel bladeren is niet te weerstaan, kleine man ziet talloze creatieve mogelijkheden (denk aan: een bladerduik, bladerregen, bladerglijbaan, en zijn favoriet de bladerdeken).

Deze middag komt ons neefje ook helpen. Die twee zitten volledig op één lijn (de -wij halen samen de leukste kattenkwaad uit- lijn..) en ze hebben al snel een nieuw idee. Een echte dierentuin. Takjes als de hekjes van de verblijven, bladeren als het wandelpad, wat gras als voedsel en natuurlijk échte dieren.
Naaktslakken (maar ook mét huisje zijn ze welkom), wormen, pissebedden,
geen 'tiptie' blijkt veilig in onze tuin. 

Maar als het dan tijd is om (nat, koud en verkleumd) naar binnen te gaan is de teleurstelling groot. "Tiptie! Tiptie!" Met zijn neus tegen het raam gedrukt rollen er grote tranen over zijn wangetjes. Gedwongen om zijn dierentuin te verlaten, al die tipties die in de tuin achterblijven, nog zoveel te zien en te doen... 
  
 

Tja, dan zoek je een oplossing! Eentje waarbij de echte tipties buiten blijven...
(idee bij haar gezien)

15 opmerkingen:

 1. Aaah lief verhaaltje ♡
  Hoe heerlijk onderzoekend en ontdekkend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tipties zijn dan ook ontzettend leuk! Ik ben er ook gek op (en iedereen verklaart mij dan weer voor gek). Ik snap jouw kleine man helemaal. Superleuk die speelstenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig verhaal! Ik ga nu ook zeker met andere ogen naar al die kriebelende en krioelende beestjes kijken, want als tiptie vind ik ze toch een tikkeltje aaibaarder...alhoewel...doe mij dan toch maar die variant die jij gemaakt hebt :-)

  Fijn weekend!

  Liefs,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Kim, wat leuk om je weer te zien. Ik had je gemist en blij dat je weer blogt. Wat een schattig ventje heb je daar :) Heerlijk he die kleintjes ze kunnen je zo geweldig veel plezier geven. ManonX

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! En wat leuk dat hij zo graag buiten is, met zijn tipties :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je bent weer terug!! =)
  Wat een prachtige beestjes! Heerlijk om zo buiten te kunnen spelen. Mijn Meisje en ik zijn ook vaak aan het ontdekken. Van de week, toen ik in de schemer naar de schuur fietste, was ik op mijn knieën te vinden. In de steeg. En ben ik vriendjes geworden met een prachtige egel... Love it!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai :D !! Ja, hopelijk nu weer wel helemaal ...
   Heerlijk he, van die onverwachte momentjes.

   Verwijderen
 7. Ach gut wat ontzettend zoetig toch! Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. aaaaaaaaah, zielig hey als je naar binnen moet. :-) zo schattig xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie oplossing voor een heerlijk lief mannetje ... en wat leuk verteld, ik zie het helemaal voor mij :-) Lang leven de tipi's!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ohhh, jij hebt een manneke om in te bijten, zo lief!
  En die verhieliebeestjes (zoals pixie junior vroeger zei) zijn zo mooi gemaakt. Zalig zo van die momenten die je bijblijven,
  geniet ervan wanr ze worden echt veel te rap groot

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk verteld en gaaf gemaakt die stenen tipties!! Fijn weekend Kim! X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha...tiptie wat een geweldig woord. Leuk de beschilderde stenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh ik heb helemaal niks met tipties, lees kleine beestjes ;), maar die beschilderde stenen van jou zijn supergaaf (als ik dat woord nog mag gebruiken in 2013 ;) whahhaa). Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen