dinsdag 5 maart 2013

Me-Time

Zwemles met de jongens....
heerlijk onderuit zitten en kijken naar de vissenstaartjes en watertrappelen van Grote Jongen? 

 Noooo way... !!!
 Tot een maandje geleden kwam de kleine man nog gezellig op schoot zitten. Hij leunde nieuwsgierig over de rand, wees met dat schattige kleine vingertje vrolijk naar Grote Jongen en kirde 'die... die... die'. 
Maar nu.... nu wil hij absoluut niet stilzitten! 

Rondlopen, dat is natuurlijk veel leuker, en ja, die trap... oeh die trap....
 zelfs ík hoor hem roepen: "beklim mij...beklim mij" 
 Dan maar afleiden, wat speelgoed meenemen, misschien potloden en papier, maar neee, dat is ook al geen optie. Want hoe leuk het ook is om ermee te spelen, het is nog véél leuker om te zien hoe het van hierboven (waar wij mogen toekijken) naar beneden valt, zo in het zwembad. 

Zag het al helemaal voor me, alle kindjes in de war, verder zwemmen of opduiken? Boos kijkende badmeesters....
Nee, na een aantal pogingen waarbij ik gelukkig nog op tijd was het prulletje tegen te houden gaan wij voorlopig speelgoed-loos toekijken.

Na de zwemles krijgen we het favoriete moment van Grote Jongen. De douche! 
Met z'n zwem-vriendje kletsen, grapjes maken, nog meer kletsen, 'per ongeluk' uitschieten met de zeep en genieten van de bellen die veelvuldig tevoorschijn komen onder de heerlijke, warme stralen water.  (ja, toegegeven, mij zou je daar ook niet na een paar minuutjes wegkrijgen) 

en goed... je voelt 'm al aankomen... Hoe krijg ik Grote Jongen onder de douche vandaan (dit alleen is al een uitdaging) én zorg ik ervoor dat Kleine Man er niet ónder gaat. Met twee open douche'zalen' naast elkaar is dat een heel grappig gebeuren
 (voor anderen dan!!) 

Zo.. hehe.. beide jongens droog (uh. zo'n beetje) en aangekleed (opnieuw). Lekker naar huis. Oh nee.. volgende drempel... Ik moet toch echt even naar de toilet... 
We duiken het eerste de beste wc hokje in waar ze zo'n voorhalletje hebben zodat ik de jongens samen kan insluiten en ik toch nog een soort van van privacy heb -denk te hebben. Na een diepe zucht kan ik me weer wat ontspannen, zo, alles toch weer (een soort van) goed gegaan...

Hoor ik ineens: "uh... mam.. waarom heeft die meneer geen rokje aan?" 
Huh? "Ja, die meneer op de deur!"
Ook dat nog!

 

Dus toen Mier, mijn grote zus, zei dat ze het weekend wilde gaan shoppen 
(houd ik normaal hélémaaal niet van!) wilde ik maar al te graag mee. 
Een hele dag zonder m'n mannen (voor het eerst!) zonder een tas vol luiers, doekjes, koekjes, drinken, speelgoedjes, extra kleertjes... moet ik nog doorgaan ;) zeg maar gerust een pakezel-waardige lading.

 Een hele dag zonder blokjes bouwen en met auto'tjes rijden (mét het verplichte brrrrrrrrrrrr geluid) geen boterhammetjes smeren, voor drinken zorgen, en billetjes afvegen... en alléén naar het toilet kunnen... heerlijk! 
(tja, hoe mindful kan je zijn). 

Blij en uitgerust (van de hele dag lopen?? ja, echt!!) kwam ik weer thuis, met een heleboel inspiratie, en moed om hier in huis toch ook de zo-hard-nodige-verbouwingen te gaan beginnen...

 bibelotte


12 opmerkingen:

 1. Oh wat heb je dit leuk geschreven! Ik zie het allemaal levendig voor mij en zit dan ook met een big smile te lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahahahahaha wat een verhaal en zo herkenbaar ook. Ik had het geluk dat ik mijn kleintje destijd bij de buuf mocht stallen tijdens de zwemles van dochterlief want na een paar keer zag ik dat toch echt niet meer zitten om er achteraan te rennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. er staat mij nog heel wat te wachten;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht net hetzelfde :-)
   Heel leuk geschreven, je kunt het zo voor je zien!
   En fijn dat je eens een dagje voor jezelf had.

   Verwijderen
 4. Tja wie zei dat het leven van een moeder over rozen ging? Mijn oudste dochter heeft 2,5 jaar (!) over haar A-diploma gedaan, 2 x per week zat ik daar met de jongste langs de kant in die chloordampen, vreselijk! Je begrijpt dat ze van mij echt niet meer voor haar B diploma hoefde. Nu is het afzwemmen van onze 6 jarige dochter bijna inzicht, pfff wat zal ik blij zijn. Heerlijk om inderdaad even een dagje voor jezelf te hebben. Dan kun je er toch als moeder weer even goed tegen aan! Lieve groet, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi :-) Hilarisch, zie het geheel voor me!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahahaha, hoe herkenbaar! En fijn dat je zusje je mee nam, dat had je wel verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo´n dagje weer even zonder kindjes kan zo heerlijk zijn, af en toe gewoon even nodig!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb dit dus al met 1 kind! Hoe doen moeders dat met 2 kinderen, vraag ik mij dan ook geregeld af. Petje af!
  Zou er misschien niet wettelijk ergens vast gelegd kunnen worden dat moeders recht hebben op 1 dag per week me-time?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog niet herkenbaar bij mij, maar ga nu alvast denken over hoe ik dat zou doen als ik kinderen krijg, haha! Me-time is erg belangrijk, ben blij dat je een leuke dag met je zus hebt gehad om weer helemaal geïnspireerd thuis te komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo'n grappig verhaal! :) (En wat een mooie blog is dit!)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh die lieve Kim ik ben al een tijdje niet op bezoek geweest zie ik. Geweldige blogpost en ik hoop voor jou dat je toch minstens 1x per maand mag genieten van ME-time. Even ertussenuit...maar voor nu ben je lekker opgeladen ;).

  Ik keek eens even bij mij door wat blogposts wie nog allemaal post van mij verwacht, ik lig hopeloos achter. En oh schaam schaam ben ik jou (in mijn hoofd) helemaal vergeten bij de PIF van mij. Ik heb de hele tijd alleen 'ook nu en dan' en 'tante jannie' in gedachten gehad terwijl ik zie dat jij nummer 1 was die zich aanmelde.
  Ik vraag je nog even een paar weken geduld, maar zal jullie niet vergeten!
  En wil je ook zekers nog eens bedanken voor al die lieve en leuke reacties op mijn blogposts :D.
  Warme groetjes en knuffels van Susan

  BeantwoordenVerwijderen