woensdag 6 februari 2013

Dierlijke inspiraties

Grote jongen heeft deze week zijn kijkkring. Een soort spreekbeurt, maar dan meer met plaatjes dan met woorden (hoewel dat voor grote jongen niet uitmaakt, hij is een babbelkous eerste klasse!)
Al weken van te voren wist hij waar hij het over wilde hebben. Na vleermuizen en schorpioenen kregen we nu de olifanten.
 
Stap 1. de bieb:  boeken, filmpjes, alle mogelijke informatie over olifanten mee naar huis.
Maar na een weekje lezen over de oren, slurf, het stampvoeten (wat ze dus niet doen vanwege een vetkussentje..jaja) hadden we nog niet echt iets om te laten zien buiten de plaatjes om.


Gek genoeg dachten we er niet eerder aan om bij de dierentuin langs te gaan..
(tja, soms denk je zo 'outside the box' dat de voor de hand liggende optie niet in je opkomt)
... en inderdaad, je kan er gewoon een thema-kist ophalen.
Yes.. Swéééet.. dat zou het leuker maken.

Stap 2: De thema-kist ophalen: wij bellen:
Vraag: "Is het mogelijk dat we een thema-kist over olifanten ophalen?"
Antwoord: "Ja, natuurlijk.. in april!"

De olifanten schijnen erg populair te zijn onder het spreekbeurt-kijkkring-kindvolk.

 Dat ging 'm niet meer worden.
Dus toen er een zonnige (en vooral droge!) zondag op buienradar te zien was, je raadt het al, gingen wij naar de dierentuin!

 Ik heb altijd een beetje een dubbel gevoel in de dierentuin. Aan de ene kant vind ik het zó bijzonder om die machtige, grote dieren in het echt te zien, zo dichtbij. Aan de andere kant vind ik het sneu en naar dat ze niet in het wild leven, maar hier zijn voor ons vermaak.
 
Maar we waren er nu eenmaal, dus koos ik voor optie 1, bewonderen!
 
Na een paar uurtjes wandelen (en natuurlijk spelen in de jungle-speeltuin) kwamen we eindelijk bij de olifanten terecht. Toevallig werden ze net gewassen dus grote jongen stond, zonder iets te zeggen, met grote ogen toe te kijken. 

Alleen nog iets echt 'olifant-achtigs' .. iets wat het tastbaarder maakt, iets waar je écht wat over te vertellen hebt. Nu heeft Mr Man weleens vaker impulsieve (lees: maffe) ideeën, maar vandaag overtrof hij zichzelf.
Na een kort praatje met één van de verzorgsters kwam hij met een grote glimlach terug en had hij iets heel bijzonders kunnen regelen... olifantenpoep!

Hoe dat verder ging is natuurlijk vanzelfsprekend, grote jongen hoort het woordje poep en springt hyper op en neer. "Jaaaaa, poep!!" 
Mr Man is net zo enthousiast en ik.. ja, ik zie de hoop in de ogen van mijn grote jongen en weet dat het duidelijk is....  wij gaan naar huis met olifantenpoep.
 
En met een flinke dosis inspiratie! 

 
 
12 opmerkingen:

 1. En wat nu met die olifantenpoep? Vertellen wat er allemaal inzit?;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig die stempels!
  Poep en inspiratie, je kan het maar mee naar huis nemen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Olifantenpoep, wat wil een mens nog meer? :)
  En heb je die stempels zelf gemaakt? Ze zijn echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Olifantenpoep, dat is toch geweldig om te laten zien?! ;) (het schijnt trouwens ontzettend goed te zijn voor de tuin!)
  En ja, ik heb dezelfde dubbele gevoelens bij een dierentuin. Maar ik bedenk dan ook nog dat de dierentuinen ook zorgen voor fokprogramma's van bedreigde dieren en dat de meeste dieren in gevangenschap zijn geboren...maar ja...dat dubbele gevoel blijft wel altijd :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dus dat wordt een potje olifantenpoep mee naar school. Wel origineel! Leuke stempels, ben het ook aan het proberen maar vind het nog knap lastig hoor!
  Groetjes Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het ook nog erg lastig, die stempels maken! :D Ze zijn nog lang niet zo 'strak' als ik zou willen (en zoals ik ze geschetst heb...hah)

  Hmmm..... als mest? In de tuin? Zou ik... ?
  Je hebt ook olifantpoep-papier, vraag me af of er op pinterest een how to daarvoor staat?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ;) Olifantenpoep is idd een heel goede tuinmest...

   Verwijderen
 7. ROFL, Olifantentpoep, hoe komen ze er op?! Ik kan me voorstellen dat je zoon in de wolken was en jij wat minder. Maar je hebt wel hele mooie stempels gemaakt van al die beestjes.
  Ben benieuwd hoe dit olifanten poep verhaal verder afloopt. Laat het zeker weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wauw, super gaaf die stempels!!!!
  Ik heb ook altijd een heel dubbel gevoel bij dierentuinen hoor! Maar goed, laten we er maar zoveel mogelijk van genieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke blog, en errug leuke stempels!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Mim, bedankt voor je leuke berichtje op mijn blog! Ik zie dat je waanzinnig mooie dingen tekent en knutselt, dus ik dacht meteen, volgen die blog :-) Die impala(is het een impala?)stempel vind ik echt prachtig! Groetjes xx

  BeantwoordenVerwijderen